Mondrian - Kunstnerisk inspiration!

Den über populære Mondrian inspirerede Wigga kjole er igen på lager!

Hvis man ser på moderne kunst og design, er der vist ingen tvivl om at den hollandske kunstner Piet Mondiran har haft utrolig stor indflydelse. Man kan se hans ikoniske streger på alt fra Nike sko til L'Oreal produkter. 

Jeg har altid været glad for Mondrians kunst, men min helt store kærlighed kastede jeg efter hans malerier, da jeg for nogle år tilbage så filmen YSL: L'amour fou (Yves Saint Laurent - Den store kærlighed). Her følger man YSL's livsledsager Pierre Bergé i tiden efter førstnævntes død i 2008. Med stor indfølelse fortælles hele historien om den geniale modeskaber, deres kærlighed og parløb både privat og arbejdslivet. Og ikke mindst ser man deres enorme kunstsamling, hvor en smuk Mondrian lyser op. Billedet blev, som meget af deres andet kunst, foræret til YSL som betaling for nogle af hans fantastiske haute couture kjoler.

I 1965 skabte YSL hans verdensberømte Mondrian kollektion. Det var intet mindre end en revolution da han brugte helt nye og meget enkelte teknikker. Han tog simpelthen kvadrater af uld jersey og syede mønstret sammen til en shift kjole, der faldt lige i datidens smag. Kjolen findes nu i New York på The Metropolitan Museum of Art.

Køb din Mondrian inspirerede Wigga kjole fra Weiz lige her!
Ulla Hvid-Hansen
Ulla Hvid-Hansen

Designer & bloggerSkriv en kommentar

Kommentarer skal godkendes inden de vises.