Vi leverer worldwide | Gratis levering i DK over 500,-

Det kan vi altså ikke være bekendt!!!

June 17, 2015

Måske ved du det godt?

Altså at den ikke er helt god

Måske lader du bare som igenting

Ligesom rigtig rigtig mange andre gør...

 

Tag lige et kig ned af dig selv!

Hvad har du på?

Hvad har du givet for din T-shirt / Kjole / bluse?

Hvor er den produceret?

Er det sket under ordentlige forhold, hvor arbejderne får en anstændig løn de rent faktisk kan overleve af?

 

For kort tid siden var jeg til den danske premiere af dokumentaren af The True Cost / Who pays the price for our clothing? Og selvom jeg har set rigtig mange dokumentarer om den dårlige arbejdsforhold i tøj branchen i specielt Østen, så kan jeg bare ikke glemme denne film.

 

Dette er kun den officielle trailer til filmen. Vil du se hele filmen så gå ind på truecostmovie.com

 

Ja, den var måske lidt ensidet, og det har kritikere da også brugt meget energi på at påpege. Men måske bliver man nød til at vælge netop denne vinkel, for at få budskabet ud.

 

Filmen opridsede de 2 største udfordringer ved den globale tøj-produktion lige nu:

1: Miljø og økologi

2: Social ansvarlighed og arbejdsvilkår

Og selvom jeg selvfølgelig synes del 1 er utrolig vigtig, så er det helt sikkert del 2, den sociale ansvarlighed der gjorde størst indtryk på mig.

 

Det er i store træk begrebet Fast Fashion der har presset produktions vilkårene til det groteske. Fast Fashion er alle de store kæder, gerne placeret på hovedgader i alle Europas større byer, hvor der flere gange om måneden kommer nye kollektioner hjem, ja nogle steder endda dagligt. Her er det KUN prisen der er det afgørende, og den er helt i bund for at tækkes de købe-glade fashionistas.

I filmen giver en fabriksejer i Bangladesh et eksempel. En T-shirt koster måske $ 0,8 at lave (det er 5,32 kr). Fast Fashion producenten vil kun give $ 0,72 (4,79 kr) og med en ordre på $ 500.000,- har fabriksejeren intet andet valg end at sige ja. Alternativet er at fabrikken står tom, og det ville være en katastrofe! 

Du har nok gættet hvad der sker nu!

Nemlig, det eneste sted fabriksejeren kan presse prisen, det er på lønnen til syerskerne. De må arbejde lidt hurtigere til en lidt lavere løn, og højst sandsynligt under kummerlige forhold.

Mange steder er lønnen nede under $ 2,- om dagen, og selvom en tekstil-arbejder knokler fra morgen til aften, så tjener de så lidt, at de lever på / under fattigdomsgrænsen.

 

Og alt dette er kun for at DU skal have nyt, smart og billigt tøj...

 

Det kan vi altså ikke være bekendt!

 

 

Psssst: Kan du ikke få nok af Weiz? Så følg med her      

 

 "Dress it up blog" handler om livet i og omkring Weiz Copenhagen, og rigtig meget om kjoler, kjoler, kjoler og atter kjoler!!! Og så handler den også lidt om mig, Ulla, og mit liv, rejser jeg tager på, kunst / arkitektur jeg holder af og ting der inspirerer mig. Denne blog er ikke sponsoreret af eksterne firmaer, alle links du klikker på er lagt op af egen fri vilje. Du er meget velkommen til at kommentere, men husk en god tone!


Flere spændende posts fra Dress it up with WEIZ

Alexis | En hyldest kjole til min 80'er heltinde!
Alexis | En hyldest kjole til min 80'er heltinde!

August 16, 2018


Søndag kl 17! Hvis du var barn i 80'erne ligesom mig, så ved du godt hvad det betyder! Det var nemlig tidspunktet hvor hitserien over dem alle DOLLARS rullede over skærmen! Søndag efter søndag lå mine søskende og jeg klar med puder og dyner, og slugte råt alle de vandvittige intriger...

Læs mere article →

Flere nye farverige øreringe på shoppen ✘✘✘
Flere nye farverige øreringe på shoppen ✘✘✘

July 28, 2018

Altså, det er jo ingen hemmelighed, at jeg er ret så vild med accessories. Det kan du se hver uge, når jeg laver en ny Friday Favourite! I min verden, får en kjole først rigtig liv, når den sættes sammen med de rigtige smykker, bælter og strømpebukser etc, og danner et helt outfit...

Læs mere article →

ENDELIG kom der nye smykker på shoppen ✔
ENDELIG kom der nye smykker på shoppen ✔

June 27, 2018

Jeg har længe gerne ville have nye smykker på shoppen, -Ja også i butikken for den sags skyld. Specielt når jeg har lavet ugens Fredags Favorit har jeg følt at det var lidt for meget gentagelser af de samme Eardots og plexi smykker. Ikke at de ikke er fine, men du ved, vi har jo alle brug for lidt fornyelse...

Læs mere article →

Elsker du også kjoler?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og få stylingtips, gode tilbud

og spændende nyheder direkte i din indbakke

Bare rolig! Vi spammer ikke og du kan framelde dig igen til enhver tid ❤