Vi leverer worldwide | Gratis levering i DK over 500,-

Det kan vi altså ikke være bekendt!!!

June 17, 2015

Måske ved du det godt?

Altså at den ikke er helt god

Måske lader du bare som igenting

Ligesom rigtig rigtig mange andre gør...

 

Tag lige et kig ned af dig selv!

Hvad har du på?

Hvad har du givet for din T-shirt / Kjole / bluse?

Hvor er den produceret?

Er det sket under ordentlige forhold, hvor arbejderne får en anstændig løn de rent faktisk kan overleve af?

 

For kort tid siden var jeg til den danske premiere af dokumentaren af The True Cost / Who pays the price for our clothing? Og selvom jeg har set rigtig mange dokumentarer om den dårlige arbejdsforhold i tøj branchen i specielt Østen, så kan jeg bare ikke glemme denne film.

 

Dette er kun den officielle trailer til filmen. Vil du se hele filmen så gå ind på truecostmovie.com

 

Ja, den var måske lidt ensidet, og det har kritikere da også brugt meget energi på at påpege. Men måske bliver man nød til at vælge netop denne vinkel, for at få budskabet ud.

 

Filmen opridsede de 2 største udfordringer ved den globale tøj-produktion lige nu:

1: Miljø og økologi

2: Social ansvarlighed og arbejdsvilkår

Og selvom jeg selvfølgelig synes del 1 er utrolig vigtig, så er det helt sikkert del 2, den sociale ansvarlighed der gjorde størst indtryk på mig.

 

Det er i store træk begrebet Fast Fashion der har presset produktions vilkårene til det groteske. Fast Fashion er alle de store kæder, gerne placeret på hovedgader i alle Europas større byer, hvor der flere gange om måneden kommer nye kollektioner hjem, ja nogle steder endda dagligt. Her er det KUN prisen der er det afgørende, og den er helt i bund for at tækkes de købe-glade fashionistas.

I filmen giver en fabriksejer i Bangladesh et eksempel. En T-shirt koster måske $ 0,8 at lave (det er 5,32 kr). Fast Fashion producenten vil kun give $ 0,72 (4,79 kr) og med en ordre på $ 500.000,- har fabriksejeren intet andet valg end at sige ja. Alternativet er at fabrikken står tom, og det ville være en katastrofe! 

Du har nok gættet hvad der sker nu!

Nemlig, det eneste sted fabriksejeren kan presse prisen, det er på lønnen til syerskerne. De må arbejde lidt hurtigere til en lidt lavere løn, og højst sandsynligt under kummerlige forhold.

Mange steder er lønnen nede under $ 2,- om dagen, og selvom en tekstil-arbejder knokler fra morgen til aften, så tjener de så lidt, at de lever på / under fattigdomsgrænsen.

 

Og alt dette er kun for at DU skal have nyt, smart og billigt tøj...

 

Det kan vi altså ikke være bekendt!

 

 

Psssst: Kan du ikke få nok af Weiz? Så følg med her      

 

 "Dress it up blog" handler om livet i og omkring Weiz Copenhagen, og rigtig meget om kjoler, kjoler, kjoler og atter kjoler!!! Og så handler den også lidt om mig, Ulla, og mit liv, rejser jeg tager på, kunst / arkitektur jeg holder af og ting der inspirerer mig. Denne blog er ikke sponsoreret af eksterne firmaer, alle links du klikker på er lagt op af egen fri vilje. Du er meget velkommen til at kommentere, men husk en god tone!

1 Reaktioner

Stine
Stine

June 30, 2015

Den triste bagside af en ellers så glamourøs branche Humørikonet frown
Ville ønske der kom fokus på det her gigant problem allerede i Folkeskolen. Vi har råd til at betale mere pr vare – og burde købe færre stk. Planeten har ikke råd til vores forbrug. Den dør langsomt.

De uheldige som er født i et tekstil produktionsland – de har bestemt fortjent bedre vilkår. Tænk hvis de vidste hvordan vi herhjemme diskuterer størrelsen på kontanthjælp og hvorvidt det kan betale sig at arbejde – sørgeligt.

Skriv en kommentar

Kommentarer skal godkendes inden de vises.


Flere spændende posts fra Dress it up with WEIZ

Dagens outfit | Det ternede grønne tørklæde pifter hele outfittet op!
Dagens outfit | Det ternede grønne tørklæde pifter hele outfittet op!

October 31, 2019

Nogle gange er det ganske få ting, der gør et outfit til noget helt specielt. Den støvede grønne Vinca kjole er egentlig ret basic, men matched med det flotte ternede Gents Love tørklæde, går looket bare op i en højere enhed. Og så fik jeg også lige mulighed for at vise, et af mine allerbedste styling tip...

Læs mere article →

Dagens outfit | Annabell kjolen og det perfekte look til karrierekvinden!
Dagens outfit | Annabell kjolen og det perfekte look til karrierekvinden!

October 25, 2019

En af de fede ting ved at arbejde med farverige kjoler, er at man kan tage de mest knaldede outfits på, uden at nogen løfter så meget som et øjenbryn...  Men sådan er din hverdag muligvis ikke?! Måske arbejder du på et kontor, eller et sted hvor du gerne vil udstråle lidt power og autoritet...

Læs mere article →

Dagens outfit | Celine kjole i fine efterårsfarver
Dagens outfit | Celine kjole i fine efterårsfarver

October 16, 2019

Celine...  Behøver jeg næsten sige mere? Jeg ved at netop denne kjole, er rigtig manges absolutte yndlings model!  OG det er faktisk ikke så mærkeligt. Celine kjolen har nemlig en pasform, der sidder perfekt på både en str X-small og en XX-large! Store ord, det ved jeg...

Læs mere article →

Vil du have fri fragt på din næste order?

Uanset hvor meget du køber for?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og få stylingtips, gode tilbud

og spændende nyheder direkte i din indbakke

Bare rolig! Vi spammer ikke og du kan framelde dig igen til enhver tid ❤