Vi leverer worldwide | Gratis levering i DK over 500,-

Det kan vi altså ikke være bekendt!!!

June 17, 2015

Måske ved du det godt?

Altså at den ikke er helt god

Måske lader du bare som igenting

Ligesom rigtig rigtig mange andre gør...

 

Tag lige et kig ned af dig selv!

Hvad har du på?

Hvad har du givet for din T-shirt / Kjole / bluse?

Hvor er den produceret?

Er det sket under ordentlige forhold, hvor arbejderne får en anstændig løn de rent faktisk kan overleve af?

 

For kort tid siden var jeg til den danske premiere af dokumentaren af The True Cost / Who pays the price for our clothing? Og selvom jeg har set rigtig mange dokumentarer om den dårlige arbejdsforhold i tøj branchen i specielt Østen, så kan jeg bare ikke glemme denne film.

 

Dette er kun den officielle trailer til filmen. Vil du se hele filmen så gå ind på truecostmovie.com

 

Ja, den var måske lidt ensidet, og det har kritikere da også brugt meget energi på at påpege. Men måske bliver man nød til at vælge netop denne vinkel, for at få budskabet ud.

 

Filmen opridsede de 2 største udfordringer ved den globale tøj-produktion lige nu:

1: Miljø og økologi

2: Social ansvarlighed og arbejdsvilkår

Og selvom jeg selvfølgelig synes del 1 er utrolig vigtig, så er det helt sikkert del 2, den sociale ansvarlighed der gjorde størst indtryk på mig.

 

Det er i store træk begrebet Fast Fashion der har presset produktions vilkårene til det groteske. Fast Fashion er alle de store kæder, gerne placeret på hovedgader i alle Europas større byer, hvor der flere gange om måneden kommer nye kollektioner hjem, ja nogle steder endda dagligt. Her er det KUN prisen der er det afgørende, og den er helt i bund for at tækkes de købe-glade fashionistas.

I filmen giver en fabriksejer i Bangladesh et eksempel. En T-shirt koster måske $ 0,8 at lave (det er 5,32 kr). Fast Fashion producenten vil kun give $ 0,72 (4,79 kr) og med en ordre på $ 500.000,- har fabriksejeren intet andet valg end at sige ja. Alternativet er at fabrikken står tom, og det ville være en katastrofe! 

Du har nok gættet hvad der sker nu!

Nemlig, det eneste sted fabriksejeren kan presse prisen, det er på lønnen til syerskerne. De må arbejde lidt hurtigere til en lidt lavere løn, og højst sandsynligt under kummerlige forhold.

Mange steder er lønnen nede under $ 2,- om dagen, og selvom en tekstil-arbejder knokler fra morgen til aften, så tjener de så lidt, at de lever på / under fattigdomsgrænsen.

 

Og alt dette er kun for at DU skal have nyt, smart og billigt tøj...

 

Det kan vi altså ikke være bekendt!

 

 

Psssst: Kan du ikke få nok af Weiz? Så følg med her      

 

 "Dress it up blog" handler om livet i og omkring Weiz Copenhagen, og rigtig meget om kjoler, kjoler, kjoler og atter kjoler!!! Og så handler den også lidt om mig, Ulla, og mit liv, rejser jeg tager på, kunst / arkitektur jeg holder af og ting der inspirerer mig. Denne blog er ikke sponsoreret af eksterne firmaer, alle links du klikker på er lagt op af egen fri vilje. Du er meget velkommen til at kommentere, men husk en god tone!


Flere spændende posts fra Dress it up with WEIZ

Dagens outfit | Sæsonens flotteste skjortekjole!
Dagens outfit | Sæsonens flotteste skjortekjole!

December 30, 2019

En af de nye styles i mit lille kjoleunivers jeg er mest stolt af, er den super fine Frankie skjortekjole. Ikke kun fordi jeg selv blev instantly hooked, (-Ja, jeg har den selvfølgelig i hele 3 forskellige udgaver 😉) mere fordi jeg synes den type skjortekjole havde manglet i min kollektion længe...

Læs mere article →

Dagens outfit | Det perfekte nytårsoutfit ❤
Dagens outfit | Det perfekte nytårsoutfit ❤

December 12, 2019

Årets sidste fest nærmer sig! Har du tænkt over hvad du skal have på?  Selvom jeg holder en lille familie-præget nytårsaften. så dresser jeg stadig op i en flot kjole, (gerne noget med glimmer og farver) og giver den lidt ekstra gas med smykker og makeup...

Læs mere article →

Dagens outfit | Perfekte juleønsker
Dagens outfit | Perfekte juleønsker

December 12, 2019

Er du klar til julen?  Godt spørgsmål ikke. Altså, jeg er ingenlunde klar til noget som helst, jeg har har haft virkelig travlt i min lille butik, med fødselsdagssalg, med at inspirere, designe nye kollektion og sætte næste produktion i gang. Ja, der er aldrig kedeligt på mit arbejde...

Læs mere article →

Elsker du også kjoler?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og få stylingtips, gode tilbud

og spændende nyheder direkte i din indbakke

Bare rolig! Vi spammer ikke og du kan framelde dig igen til enhver tid ❤