Vi leverer worldwide | Gratis levering i DK over 500,-

Den ikoniske skjortekjole!

May 18, 2016

Hvem der lige præcist ”opfandt” skjortekjolen, er nok ikke til at sige. Der er sikkert flere modeskabere der gerne vil tage æren for det. 

Sikkert er det dog, at første gang man for alvor så skjortekjolerne var under Anden Verdenskrig. Moden var i høj grad påvirket af militæruniformerne og da man rationerede stof og andre tøj-materialer, var snittet enkelt, stramt og måske også lidt maskulint.

Hertil kom, at kvinderne kom ud på arbejdsmarkedet, og en skjortekjole var helt sikkert mere praktisk i den henseende, end tidligere tiders forskellige korsetter.

Der er dog én mand, der uden tvivl har haft stor betydning for, at skjortekjolerne stadig er en del af nutidens modebillede. Jeg tænker selvfølgelig på den fantastiske Yves Saint Laurent!!!

Op gennem 60’erne arbejdede han helt bevidst med et mere androgynt kvinde look, og skabte herunder hans ikoniske safari-kollektion, blandt andet med super sexede skjortekjoler.

Ikonisk Yves Saint Laurent safari look

Se nu bare dette billede fotograferet af Franco Rubartelli til fransk Vogue fra 1968, hvor den berømte model Verushka poserede i en fræk skjorte inspireret kjole.

Igennem de sidste 15 år, har jeg designet adskillige kjoler, min stil har naturligvis udviklet sig, eller måske man kan sige den er blevet finpudset. For der er en ret så genkendelig rød tråd gennem alle mine kjoler, hvor snit og pasform hele tiden har været i fokus. Og skjortekjolen har hele tiden haft en helt speciel plads.

Og hvorfor så det?

Jo, mon ikke vi alle sammen godt kan lide at føle os velklædte? At have en kjole på der bare sidder og understreger vores figur. Her er skjortekjolen nemlig super god, da den ofte er lidt mere ”skræddersyet”.

Igennem de seneste år har jeg opdateret looket på mine skjortekjoler lidt, og fx er min yndlings kjole Iben kommet til. Det er en ny-moderne fortolkning af den klassiske skjortekjole lavet i forskellige mønstrede jersey kvaliteter. Smæk et bælte i taljen og tilsæt et par fine strømpebukser, så har du et look der både passer til karrieren og alt det andet der fylder dit liv.

Nå, nok om skjortekjoler :-) Er du blevet shoppelysten mens du har læst hele min lange smøre, så kan du se både Iben, Christel og alle de andre skjortekjoler her!

 

Psssst: Kan du heller ikke få nok af WEIZ Copenhagen? Så følg med her      

 

 WEIZ Copenhagen fashion blog designer UllaDress it up blog handler om livet i og omkring WEIZ Copenhagen, og rigtig meget om kjoler, kjoler, kjoler og atter kjoler!!! Og så handler den også lidt om mig, Ulla, og mit liv, rejser, kunst, arkitektur og ting der inspirerer mig. Denne blog er ikke sponsoreret af eksterne firmaer, alle links du klikker på, er lagt op af egen fri vilje. Du er meget velkommen til at kommentere, men husk en god tone!


Flere spændende posts fra Dress it up with WEIZ

Dagens outfit | Sæsonens flotteste skjortekjole!
Dagens outfit | Sæsonens flotteste skjortekjole!

December 30, 2019

En af de nye styles i mit lille kjoleunivers jeg er mest stolt af, er den super fine Frankie skjortekjole. Ikke kun fordi jeg selv blev instantly hooked, (-Ja, jeg har den selvfølgelig i hele 3 forskellige udgaver 😉) mere fordi jeg synes den type skjortekjole havde manglet i min kollektion længe...

Læs mere article →

Dagens outfit | Det perfekte nytårsoutfit ❤
Dagens outfit | Det perfekte nytårsoutfit ❤

December 12, 2019

Årets sidste fest nærmer sig! Har du tænkt over hvad du skal have på?  Selvom jeg holder en lille familie-præget nytårsaften. så dresser jeg stadig op i en flot kjole, (gerne noget med glimmer og farver) og giver den lidt ekstra gas med smykker og makeup...

Læs mere article →

Dagens outfit | Perfekte juleønsker
Dagens outfit | Perfekte juleønsker

December 12, 2019

Er du klar til julen?  Godt spørgsmål ikke. Altså, jeg er ingenlunde klar til noget som helst, jeg har har haft virkelig travlt i min lille butik, med fødselsdagssalg, med at inspirere, designe nye kollektion og sætte næste produktion i gang. Ja, der er aldrig kedeligt på mit arbejde...

Læs mere article →

Elsker du også kjoler?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og få stylingtips, gode tilbud

og spændende nyheder direkte i din indbakke

Bare rolig! Vi spammer ikke og du kan framelde dig igen til enhver tid ❤