Vi leverer worldwide | Gratis levering i DK over 500,-

Den ikoniske skjortekjole!

May 18, 2016

Hvem der lige præcist ”opfandt” skjortekjolen, er nok ikke til at sige. Der er sikkert flere modeskabere der gerne vil tage æren for det. 

Sikkert er det dog, at første gang man for alvor så skjortekjolerne var under Anden Verdenskrig. Moden var i høj grad påvirket af militæruniformerne og da man rationerede stof og andre tøj-materialer, var snittet enkelt, stramt og måske også lidt maskulint.

Hertil kom, at kvinderne kom ud på arbejdsmarkedet, og en skjortekjole var helt sikkert mere praktisk i den henseende, end tidligere tiders forskellige korsetter.

Der er dog én mand, der uden tvivl har haft stor betydning for, at skjortekjolerne stadig er en del af nutidens modebillede. Jeg tænker selvfølgelig på den fantastiske Yves Saint Laurent!!!

Op gennem 60’erne arbejdede han helt bevidst med et mere androgynt kvinde look, og skabte herunder hans ikoniske safari-kollektion, blandt andet med super sexede skjortekjoler.

Ikonisk Yves Saint Laurent safari look

Se nu bare dette billede fotograferet af Franco Rubartelli til fransk Vogue fra 1968, hvor den berømte model Verushka poserede i en fræk skjorte inspireret kjole.

Igennem de sidste 15 år, har jeg designet adskillige kjoler, min stil har naturligvis udviklet sig, eller måske man kan sige den er blevet finpudset. For der er en ret så genkendelig rød tråd gennem alle mine kjoler, hvor snit og pasform hele tiden har været i fokus. Og skjortekjolen har hele tiden haft en helt speciel plads.

Og hvorfor så det?

Jo, mon ikke vi alle sammen godt kan lide at føle os velklædte? At have en kjole på der bare sidder og understreger vores figur. Her er skjortekjolen nemlig super god, da den ofte er lidt mere ”skræddersyet”.

Igennem de seneste år har jeg opdateret looket på mine skjortekjoler lidt, og fx er min yndlings kjole Iben kommet til. Det er en ny-moderne fortolkning af den klassiske skjortekjole lavet i forskellige mønstrede jersey kvaliteter. Smæk et bælte i taljen og tilsæt et par fine strømpebukser, så har du et look der både passer til karrieren og alt det andet der fylder dit liv.

Nå, nok om skjortekjoler :-) Er du blevet shoppelysten mens du har læst hele min lange smøre, så kan du se både Iben, Christel og alle de andre skjortekjoler her!

 

Psssst: Kan du heller ikke få nok af WEIZ Copenhagen? Så følg med her      

 

 WEIZ Copenhagen fashion blog designer UllaDress it up blog handler om livet i og omkring WEIZ Copenhagen, og rigtig meget om kjoler, kjoler, kjoler og atter kjoler!!! Og så handler den også lidt om mig, Ulla, og mit liv, rejser, kunst, arkitektur og ting der inspirerer mig. Denne blog er ikke sponsoreret af eksterne firmaer, alle links du klikker på, er lagt op af egen fri vilje. Du er meget velkommen til at kommentere, men husk en god tone!

Skriv en kommentar

Kommentarer skal godkendes inden de vises.


Flere spændende posts fra Dress it up with WEIZ

Dagens outfit | Det ternede grønne tørklæde pifter hele outfittet op!
Dagens outfit | Det ternede grønne tørklæde pifter hele outfittet op!

October 31, 2019

Nogle gange er det ganske få ting, der gør et outfit til noget helt specielt. Den støvede grønne Vinca kjole er egentlig ret basic, men matched med det flotte ternede Gents Love tørklæde, går looket bare op i en højere enhed. Og så fik jeg også lige mulighed for at vise, et af mine allerbedste styling tip...

Læs mere article →

Dagens outfit | Annabell kjolen og det perfekte look til karrierekvinden!
Dagens outfit | Annabell kjolen og det perfekte look til karrierekvinden!

October 25, 2019

En af de fede ting ved at arbejde med farverige kjoler, er at man kan tage de mest knaldede outfits på, uden at nogen løfter så meget som et øjenbryn...  Men sådan er din hverdag muligvis ikke?! Måske arbejder du på et kontor, eller et sted hvor du gerne vil udstråle lidt power og autoritet...

Læs mere article →

Dagens outfit | Celine kjole i fine efterårsfarver
Dagens outfit | Celine kjole i fine efterårsfarver

October 16, 2019

Celine...  Behøver jeg næsten sige mere? Jeg ved at netop denne kjole, er rigtig manges absolutte yndlings model!  OG det er faktisk ikke så mærkeligt. Celine kjolen har nemlig en pasform, der sidder perfekt på både en str X-small og en XX-large! Store ord, det ved jeg...

Læs mere article →

Vil du have fri fragt på din næste order?

Uanset hvor meget du køber for?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og få stylingtips, gode tilbud

og spændende nyheder direkte i din indbakke

Bare rolig! Vi spammer ikke og du kan framelde dig igen til enhver tid ❤