Vi leverer worldwide | Gratis levering i DK over 500,-

Den ikoniske skjortekjole!

May 18, 2016

Hvem der lige præcist ”opfandt” skjortekjolen, er nok ikke til at sige. Der er sikkert flere modeskabere der gerne vil tage æren for det. 

Sikkert er det dog, at første gang man for alvor så skjortekjolerne var under Anden Verdenskrig. Moden var i høj grad påvirket af militæruniformerne og da man rationerede stof og andre tøj-materialer, var snittet enkelt, stramt og måske også lidt maskulint.

Hertil kom, at kvinderne kom ud på arbejdsmarkedet, og en skjortekjole var helt sikkert mere praktisk i den henseende, end tidligere tiders forskellige korsetter.

Der er dog én mand, der uden tvivl har haft stor betydning for, at skjortekjolerne stadig er en del af nutidens modebillede. Jeg tænker selvfølgelig på den fantastiske Yves Saint Laurent!!!

Op gennem 60’erne arbejdede han helt bevidst med et mere androgynt kvinde look, og skabte herunder hans ikoniske safari-kollektion, blandt andet med super sexede skjortekjoler.

Ikonisk Yves Saint Laurent safari look

Se nu bare dette billede fotograferet af Franco Rubartelli til fransk Vogue fra 1968, hvor den berømte model Verushka poserede i en fræk skjorte inspireret kjole.

Igennem de sidste 15 år, har jeg designet adskillige kjoler, min stil har naturligvis udviklet sig, eller måske man kan sige den er blevet finpudset. For der er en ret så genkendelig rød tråd gennem alle mine kjoler, hvor snit og pasform hele tiden har været i fokus. Og skjortekjolen har hele tiden haft en helt speciel plads.

Og hvorfor så det?

Jo, mon ikke vi alle sammen godt kan lide at føle os velklædte? At have en kjole på der bare sidder og understreger vores figur. Her er skjortekjolen nemlig super god, da den ofte er lidt mere ”skræddersyet”.

Igennem de seneste år har jeg opdateret looket på mine skjortekjoler lidt, og fx er min yndlings kjole Iben kommet til. Det er en ny-moderne fortolkning af den klassiske skjortekjole lavet i forskellige mønstrede jersey kvaliteter. Smæk et bælte i taljen og tilsæt et par fine strømpebukser, så har du et look der både passer til karrieren og alt det andet der fylder dit liv.

Nå, nok om skjortekjoler :-) Er du blevet shoppelysten mens du har læst hele min lange smøre, så kan du se både Iben, Christel og alle de andre skjortekjoler her!

 

Psssst: Kan du heller ikke få nok af WEIZ Copenhagen? Så følg med her      

 

 WEIZ Copenhagen fashion blog designer UllaDress it up blog handler om livet i og omkring WEIZ Copenhagen, og rigtig meget om kjoler, kjoler, kjoler og atter kjoler!!! Og så handler den også lidt om mig, Ulla, og mit liv, rejser, kunst, arkitektur og ting der inspirerer mig. Denne blog er ikke sponsoreret af eksterne firmaer, alle links du klikker på, er lagt op af egen fri vilje. Du er meget velkommen til at kommentere, men husk en god tone!

Skriv en kommentar

Kommentarer skal godkendes inden de vises.


Flere spændende posts fra Dress it up with WEIZ

Dagens outfit | Brug de fine elastikbælter til at understrege din talje!
Dagens outfit | Brug de fine elastikbælter til at understrege din talje!

June 24, 2019

Jeg er meget glad for bælter, og for at understrege min talje! Det er nok ikke nogen overraskelse, hvis du har fulgt mig i mere en fem minutter. Det er selvfølgelig fordi min talje er mit slankeste sted på kroppen, og fordi det klæder min kropstype at blive "skåret" lige her...

Læs mere article →

Dagens outfit | Den flotte kimono kjole brugt som cool cardigan!
Dagens outfit | Den flotte kimono kjole brugt som cool cardigan!

June 12, 2019

Jeg ved godt, at det har handlet lidt meget om kimono kjoler på det sidste! Men altså, efter jeg har fået øjnene op for denne fantastiske type kjole, kan jeg næsten ikke få nok, for jeg synes simpelthen bare, at den er skøn at have på, og så kan den bruges på alle mulige måder...

Læs mere article →

Dagens outfit | NEJ! Den lange maxi kjole er ikke kun til fest
Dagens outfit | NEJ! Den lange maxi kjole er ikke kun til fest

May 31, 2019

Altså, jeg ved faktisk ikke hvor den kommer fra, den der med at en lang maxi kjole KUN er til fest?! Det er åbenbart en helt almindelig antagelse, for jeg hører den igen og igen fra alle mulige forskellige kvinder.  Men hvorfor dog...

Læs mere article →

Vil du have fri fragt på din næste order?

Uanset hvor meget du køber for?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og få stylingtips, gode tilbud

og spændende nyheder direkte i din indbakke

Bare rolig! Vi spammer ikke og du kan framelde dig igen til enhver tid ❤