Vi leverer worldwide | Gratis levering i DK over 500,-

Den ikoniske skjortekjole!

May 18, 2016

Hvem der lige præcist ”opfandt” skjortekjolen, er nok ikke til at sige. Der er sikkert flere modeskabere der gerne vil tage æren for det. 

Sikkert er det dog, at første gang man for alvor så skjortekjolerne var under Anden Verdenskrig. Moden var i høj grad påvirket af militæruniformerne og da man rationerede stof og andre tøj-materialer, var snittet enkelt, stramt og måske også lidt maskulint.

Hertil kom, at kvinderne kom ud på arbejdsmarkedet, og en skjortekjole var helt sikkert mere praktisk i den henseende, end tidligere tiders forskellige korsetter.

Der er dog én mand, der uden tvivl har haft stor betydning for, at skjortekjolerne stadig er en del af nutidens modebillede. Jeg tænker selvfølgelig på den fantastiske Yves Saint Laurent!!!

Op gennem 60’erne arbejdede han helt bevidst med et mere androgynt kvinde look, og skabte herunder hans ikoniske safari-kollektion, blandt andet med super sexede skjortekjoler.

Ikonisk Yves Saint Laurent safari look

Se nu bare dette billede fotograferet af Franco Rubartelli til fransk Vogue fra 1968, hvor den berømte model Verushka poserede i en fræk skjorte inspireret kjole.

Igennem de sidste 15 år, har jeg designet adskillige kjoler, min stil har naturligvis udviklet sig, eller måske man kan sige den er blevet finpudset. For der er en ret så genkendelig rød tråd gennem alle mine kjoler, hvor snit og pasform hele tiden har været i fokus. Og skjortekjolen har hele tiden haft en helt speciel plads.

Og hvorfor så det?

Jo, mon ikke vi alle sammen godt kan lide at føle os velklædte? At have en kjole på der bare sidder og understreger vores figur. Her er skjortekjolen nemlig super god, da den ofte er lidt mere ”skræddersyet”.

Igennem de seneste år har jeg opdateret looket på mine skjortekjoler lidt, og fx er min yndlings kjole Iben kommet til. Det er en ny-moderne fortolkning af den klassiske skjortekjole lavet i forskellige mønstrede jersey kvaliteter. Smæk et bælte i taljen og tilsæt et par fine strømpebukser, så har du et look der både passer til karrieren og alt det andet der fylder dit liv.

Nå, nok om skjortekjoler :-) Er du blevet shoppelysten mens du har læst hele min lange smøre, så kan du se både Iben, Christel og alle de andre skjortekjoler her!

 

Psssst: Kan du heller ikke få nok af WEIZ Copenhagen? Så følg med her      

 

 WEIZ Copenhagen fashion blog designer UllaDress it up blog handler om livet i og omkring WEIZ Copenhagen, og rigtig meget om kjoler, kjoler, kjoler og atter kjoler!!! Og så handler den også lidt om mig, Ulla, og mit liv, rejser, kunst, arkitektur og ting der inspirerer mig. Denne blog er ikke sponsoreret af eksterne firmaer, alle links du klikker på, er lagt op af egen fri vilje. Du er meget velkommen til at kommentere, men husk en god tone!

Skriv en kommentar

Kommentarer skal godkendes før de vises


Også i Dress it up with WEIZ

Dagens outfit | Den blomstrede skjortekjole er også et forårs hit!
Dagens outfit | Den blomstrede skjortekjole er også et forårs hit!

February 20, 2019

I sidste uge fik jeg en besked fra Rikke min faste fotograf: "Så er det det nu, det bliver fantastisk vejr på lørdag, og det skal vi udnytte!"  Som sagt, så gjort!  Vi mødtes lørdag morgen, gik en tur ned til Søerne og fik nogle helt fantastiske billeder af nye forårs outfits, med blå himmel og smukt lys over vandet...

 

Læs mere →

Dagens outfit | Kan vi få nok af smukke leopard-prikkede kjoler???
Dagens outfit | Kan vi få nok af smukke leopard-prikkede kjoler???

January 28, 2019

Hvad gør en klog designer, hvis hun pludselig ikke kan leve uden en lækker leopard-prikket kjole???  Hun ringer selvfølgelig til sin faste stof-pusher, og spørger om han har noget lækkert leopard-stof på lager, vælger den lækreste kvalitet, sender det til systuen, og vupti! Så kan hun sidde og shine i sin nye kjole...

Læs mere →

Dagens outfit | Storby camoufleret kjole ved søerne i København!
Dagens outfit | Storby camoufleret kjole ved søerne i København!

January 15, 2019

I dag skal vi på safari i Storbyjunglen! Søerne i København er for mange et smukt åndehul,hvor man går ture, jogger, cykler, eller måske bare sidder på en bænk og nyder en kop kaffe. På en kold vinterdag, gik min faste fotograf Rikke og jeg derned, og det er der kommet denne fine fotoserie ud af...

Læs mere →

Elsker du også kjoler?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få besked direkte i din indboks om nye varer, udsalg, events og meget mere!

Bare rolig - Vi spammer ikke ❤