Mit favorit monument i Berlin!

Kan man have et favorit monument / memorial? Muligvis ikke, men det har jeg altså!

Jeg har efterhånden set en hel del Memorials rundt omkrig, Washington fx er jo proppet med dem, der er også en del i New York og Berlin. Og mange gange står man bare og glor og tripper lidt, for man vil gerne føle og mene noget, men hvad?

Det er nu anden gang jeg har besøgt monumentet for de myrdede jøder under 2. Verdenskrig lige ved Brandenburger Tor, og selvom det måske lyder mærkeligt, så havde jeg faktisk glædet mig til at gense se det. Jeg er ikke af jødisk familie og kender ikke nogen der blev forfulgt under krigen, alligevel taler dette sted bare til mig.

For det første synes jeg selve arkitekturen er vandvittig lækker. De pudsede grå beton sten knejser stolt mod himlen i forskellige vinkler og højder, og selvom ikke to er ens står de i fine ordnede rækker.

Men det jeg er mest fascineret af, er at man her "kan noget", man skal ikke bare beskue men gå rundt mellem de mange sten og fundere over budskabet og meningen ved dette sted.

I min verden gav det stof til eftertanke og det er altid værd at tage med.

 

 

Psssst: Kan du ikke få nok af Weiz? Så følg med her      

 

 "Dress it up blog" handler om livet i og omkring Weiz Copenhagen, og rigtig meget om kjoler, kjoler, kjoler og atter kjoler!!! Og så handler den også lidt om mig, Ulla, og mit liv, rejser jeg tager på, kunst / arkitektur jeg holder af og ting der inspirerer mig. Denne blog er ikke sponsoreret af eksterne firmaer, alle links du klikker på er lagt op af egen fri vilje. Du er meget velkommen til at kommentere, men husk en god tone!
Ulla Hvid-Hansen
Ulla Hvid-Hansen

Designer & bloggerSkriv en kommentar

Kommentarer skal godkendes inden de vises.