Vi leverer worldwide | Gratis levering i DK over 500,-

Stof til eftertanke!

March 18, 2014

I lørdags læste jeg nedenstående statistik i Politikkens Lørdagsliv:

8% finder det vigtigst, at deres tøj ikke indeholder sundhedsskadelige stoffer. 28% finder prisen vigtigst!

Jeg er helt ærligt overhovedet ikke overrasket!

Og egentlig tror jeg at 28% er meget lavt sat, jeg tror prisen er det tungest vejende for rigtig mange danskere. Og det er der jo som sådan ikke noget forkert i.

Der er bare lige det, at når prisen bliver det vigtigste, så følger der en masse kedelige fakta med. Det er nemlig virkeligt svært at producere billigt tøj under ordentlige forhold. For ikke at sige umuligt.

Hver gang jeg ser en reklame i fjernsynet for en af de store tøjkæder, hvor smukke modeller danser rundt i billige farverige kjoler, ryster jeg lidt på hovedet. Lad os antage at en kjole bliver solgt til 250 kr. Det er 200 kr. når momsen er fratrukket. Dette beløb skal foruden produktionsprisen dække udgifter til husleje (det er nok den største post, huslejen på fx Strøget er ikke billig), medarbejdere, el / lys / varme, emballage, Koda afgift, fragt osv. Kan du se hvor jeg vil hen? Andelen der går til produktionen er den mindste i dette regnestykke. Det vil sige fabrikkerne i Kina, Indien eller Bangladesh bliver presset til det yderste. Den helt store taber er desværre miljøet og syerskerne, der ofte lever under kummerlige vilkår.

Jeg siger ikke at du skal droppe alt billigt tøj og sætte dit forbrug på pause, slet ikke. Jeg beder dig bare tænke lidt over det i fremtiden. Ville det ikke være federe at købe én lækker kjole du virkelig brænder for, end at klatte pengene væk på diverse impulskøb? Eller hvad med at købe tøj som er produceret under ordentlige forhold i Europa?

Man skal jo starte med sig selv. Jeg har for flere år siden besluttet at holde hele Weiz’s produktion indenfor EU's grænser. Weiz kjoler bliver syet i Litauen af voksne uddannelse syersker. Og nyeste tiltag er at alle de ensfarvede jersey stoffer er OEKO-TEX 100 certificerede. Det betyder at der ikke er brugt skadelige kemikalier i produktionen. Det synes jeg er vigtig! Du kan læse mere her www.okotex.dk

Hvad synes du? Jeg vil rigtig gerne høre dit indput!


Flere spændende posts fra Dress it up with WEIZ

Balenciaga og de grimme sko!
Balenciaga og de grimme sko!

November 27, 2017

Kan du huske i foråret, da luksus branded Balenciaga lavede en kopi af Ikea's Frakta plastik indkøbspose? Altså en fuldstændig tro kopi i blød og lækker læder til den nette sum af $2150,- Nå, men nu har de altså gjort det igen!

Læs mere article →

Nej tak til Black Friday!
Nej tak til Black Friday!

November 23, 2017

I dag er det Black Friday, og som alle andre er vi også gået helt i sort -men IKKE PÅ PRISEN! Kun på dagens Fredags Favorit... For helt ærligt; Jeg har simpelthen nået grænsen for, hvor mange udsalgsdage, specielle rabatter osv jeg kan kapere. Jeg cykler dagligt fra Amagerbro til butikken på Nørrebro...

Læs mere article →

FF #23 Flere smukke retro koler
FF #23 Flere smukke retro koler

November 21, 2017

Åh altså, se lige her! Er alle de skønne efterårs farver ikke bare lige til at spise? Jeg kan i hvert fald knapt få armene ned. Har du valg din personlige favorit? Er det den smukke blå og blomstrede Celine kjole? Eller den über cool blomstrede Annabell i efterårsfarver?

Læs mere article →