Vi leverer worldwide | Gratis levering i DK over 500,-

Stof til eftertanke!

Liquid error (line 61): translation missing: da.date_formats.month_day_year

I lørdags læste jeg nedenstående statistik i Politikkens Lørdagsliv:

8% finder det vigtigst, at deres tøj ikke indeholder sundhedsskadelige stoffer. 28% finder prisen vigtigst!

Jeg er helt ærligt overhovedet ikke overrasket!

Og egentlig tror jeg at 28% er meget lavt sat, jeg tror prisen er det tungest vejende for rigtig mange danskere. Og det er der jo som sådan ikke noget forkert i.

Der er bare lige det, at når prisen bliver det vigtigste, så følger der en masse kedelige fakta med. Det er nemlig virkeligt svært at producere billigt tøj under ordentlige forhold. For ikke at sige umuligt.

Hver gang jeg ser en reklame i fjernsynet for en af de store tøjkæder, hvor smukke modeller danser rundt i billige farverige kjoler, ryster jeg lidt på hovedet. Lad os antage at en kjole bliver solgt til 250 kr. Det er 200 kr. når momsen er fratrukket. Dette beløb skal foruden produktionsprisen dække udgifter til husleje (det er nok den største post, huslejen på fx Strøget er ikke billig), medarbejdere, el / lys / varme, emballage, Koda afgift, fragt osv. Kan du se hvor jeg vil hen? Andelen der går til produktionen er den mindste i dette regnestykke. Det vil sige fabrikkerne i Kina, Indien eller Bangladesh bliver presset til det yderste. Den helt store taber er desværre miljøet og syerskerne, der ofte lever under kummerlige vilkår.

Jeg siger ikke at du skal droppe alt billigt tøj og sætte dit forbrug på pause, slet ikke. Jeg beder dig bare tænke lidt over det i fremtiden. Ville det ikke være federe at købe én lækker kjole du virkelig brænder for, end at klatte pengene væk på diverse impulskøb? Eller hvad med at købe tøj som er produceret under ordentlige forhold i Europa?

Man skal jo starte med sig selv. Jeg har for flere år siden besluttet at holde hele Weiz’s produktion indenfor EU's grænser. Weiz kjoler bliver syet i Litauen af voksne uddannelse syersker. Og nyeste tiltag er at alle de ensfarvede jersey stoffer er OEKO-TEX 100 certificerede. Det betyder at der ikke er brugt skadelige kemikalier i produktionen. Det synes jeg er vigtig! Du kan læse mere her www.okotex.dk

Hvad synes du? Jeg vil rigtig gerne høre dit indput!


Også i Dress it up with WEIZ

Elsker du din krop?
Elsker du din krop?

Liquid error (line 248): translation missing: da.date_formats.month_day_year

Søndag morgen sad jeg, med en god kop kaffe og dagens udgave af Politikken. -Eller... Lad mig bare være helt ærlig! Det var selvfølgelig lang op af formiddagen, inden jeg fik snøvlet mig ud af sengen, havde været i bad, vandet spirer og planter indenfor (dem udenfor tager jeg altid senere på dagen) at jeg endelig satte mig ned...

Læs mere article →

Balenciaga kopierer Ikea - HVORFOR nu det???
Balenciaga kopierer Ikea - HVORFOR nu det???

Liquid error (line 248): translation missing: da.date_formats.month_day_year

De seneste par dage er min Facebook feed flydt over af Balanciagas knock off af Ikea's Frakta tote, du ved den der billige plastik-agtige pose vi slæber alle vores indkøb hjem i. Og jeg bliver simpelthen NØD til at sige noget her!  For hvad i alverden tænkte de dog på???

Læs mere article →

FF #21 | Endnu flere farverige retro kjoler
FF #21 | Endnu flere farverige retro kjoler

Liquid error (line 248): translation missing: da.date_formats.month_day_year

Jeg håber helt ærligt, at du finder mine små fredagscollager lige så inspirerende som jeg synes det er at lave dem!  Jeg synes det er super fedt, at vise nye måder du kan bruge din yndlings retrokjole på, så du får mest muligt ud af det du har i dit klædeskab ✔✔✔

Læs mere article →

Elsker du også kjoler?

Så skynd dig at tilmelde dig vores nyhedsbrev!!!

Og få besked direkte i din mailboks om:

● Stylingtips ● Events

● Specielle rabatter kun for dig!

● Og meget, meget mere ♥